Beogradska nedelja restorana

Pod sloganom “Svi ste pozvani”, od 1. do 7. oktobra ove godine biće održan veliki gastronomski festival Beogradska nedelja restorana u 50 ugostiteljskih objekata u prestonici.

Beogradska nedelja restorana donosi specijalitete iz više od 50 restorana u Beogradu, čiji su šefovi pripremili posebne menije sastavljene od najmanje tri jela: predjela ili supe, glavnog jela i deserta. U svih 50 restorana, tokom prve nedelje oktobra, specijalni jelovnici imaće jedinstvenu cenu od 1200 dinara.

Sedmodnevna gastronomska fešta koja se održava u celom gradu vodi vas kroz ukuse Evrope, Azije, Mediterana i Balkana. Meni je predviđen i za ljubitelje mesa, kao i za vegeterijance, ali i za sve ljubitelje ribe, paste, burgera i egzotičnih ukusa.

Ovom manifestacijom Beograd se našao u društvu svetskih metropola gde se već decenijama održavaju slične manifestacije, a sve je počelo u Njujorku 1992. godine, kada je održana prva Nedelja restorana, a nastavilo se širom sveta, u velikim gradovima koji mogu da ponude raznovrsnost kuhinja i da dovedu veliki broj gostiju u restorane. 

Spisak svih restorana koji učestvuju u nedelji restorana dostupan je na sajtu manifestacije.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: