Kako pravilno očistiti lice nakon šminkanja

Užurban tempo života, mnoštvo obaveza i stres koji nam svakodnevica nameće umnogome utiču na kožu. Stoga nam je potrebna posebna nega lica i tela kako bi se održao savršen balans.

Žene se gotovo svakodnevno šminkanju, a samo mali procenat pravilno uklanja šminku na kraju dana. Zato smo od naše šminkerke Jelene Mandić potražili stručne savete kako da čistimo lice nakon šminkanja i kako da negujemo svoju kožu.

Jelena savetuje da pre svega upoznamo svoju kožu, odnosno da znamo kom tipu pripada i da na osnovu toga biramo sredstva za umivanje i skidanje šminke.

Za masnije tipove kože preporučljivo je koristiti sve vrste gelova ili pena za umivanje koji regulišu lučenje sebuma i ne maste kožu dodatno. Nakon toga, neophodno je očistiti lice tuferom navlaženim tonikom za čišćenje i balans sebuma ili micelarnom vodom. Na kraju vam preostaje da nahranite kožu odgovarajućom kremom za masnije tipove kože.

Što se tiče suve kože bitno je da obratite pažnju da je proizvodi za umivanje dodatno ne isušuju. Bolje je da izaberete odgovarajuće mleko za skidanje šminke koje ujedno hrani kožu. Kožu koja nije problematična, nakon čišćenja mlekom nahranite hidratantnom kremom.

Ukoliko je koža osetljiva potrebno je koristiti sve prethodno navedene proizvode, istim redom, samo uz naznaku da su namenjeni osetljivoj koži.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: