Kako sami da napravite prirodnu kremu protiv bora

Jedan od prvih znakova starenja jesu fine linije i bore na našoj koži koje se produbljuju kako vreme protiče. Zbog toga je veoma važno da redovno negujemo kožu i koristimo adekvatne preparate koji će je održati elastičnom, smanjiti širenje bora, kao i njihovu vidljivost.

Kvalitetne kreme protiv bora često su finansijski nepristupačne mnogima od nas, a neretko i nezadovoljavajućeg kvaliteta, zbog čega vam donosimo prirodni recept uz pomoć kog ćete na jednostavan način u svojoj kuhinji pripremiti prirodni eliksir koji će usporiti starenje.

Potrebno: Dve supene kašike izrendanog pčelinjeg voska, pola kašičice meda, 50 ml ulja od avokada, 50 ml vode, kašika boraksa i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Recept: U posudi na vatri pomešajte pčelinji vosak i kašiku meda. Mešajte sve dok smesa ne postane jednolična, a zatim dodajte ulje od avokada. Nakon nekoliko minuta mešavinu sklonite sa vatre i sve dobro promešajte. Pokušajte posudu da sklonite sa vatre pre ključanja.

U drugu posudu dodajte 50 ml destilovane vode, nekoliko kapi eteričnog ulja po želji i kašiku boraksa. Kada se obe smese dovoljno ohlade, pomešajte ih. Najbolje će biti ako koristite mikser. Smesa će biti ujednačenija i tvrđa. Dobijenu kremu stavite u manje staklene teglice i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Držanje u frižideru nije potrebno.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: