Svetski dan turizma u Skadarliji

U petak, 27. septembra obeležava se Svetski dan turizma, a u Beogradu će ovaj datum bili obeležen na jednoj od glavnih prestoničkih turističkih lokacija, Skadarliji, manifestacijom “Skadarlijska promenada”.

Program počinje u 18 časova nastupom grupe My People, na bini iznad gornje Skadarlijske česme. Od 19 časova, na sceni ispred Kuće Đure Jakšića, počinje program koji nosi naziv “Kroz avlije Skadarlije”. Goste će pozdraviti Miodrag Popović, direktor TOB, predstavnici Skupštine grada Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije.

Nastupiće skadarlijska dama Ljiljana Jakšić, Umetnički centar Talija koji će izvesti gradske plesove, kao i brojni pesnici – Ivan Lalović, Miloš Janković i Mirjana Bulatović, glumice Nada Blam i Vjera Mujović, Merima Njegomir i druge znamenite ličnosti.

U okviru ovog dela programa biće održana i revija šešira i defile učesnika Skadarskom ulicom. Biraće se najlepši damski šešir, najlepši par šešira, najlepši etno šešir, najlepši dečiji šešir.

Prijave za učešće u reviji šešira su u petak, od 16 časova, u Kući Đure Jakšića. U 20 časova žiri će proglasiti pobednike “Skadarlijske promenade“ i dodeliti nagrade.

Posle dodele nagrada na drugoj bini, iznad gornje Skadarlijske česme, održaće se koncert grupe Belgrade Grooovzz koju čini devet članova profesionalnih muzičara. Oni će izvesti repertoar inspirisan Beogradom, u jedinstvenom aranžmanu. Goste očekuje i degustacija pića.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: