Kako postići “no makeup” izgled

Prirodna lepota i diskretna šminka uvek su u modi. Iako se povremeno istaknu trendovi poput jakog konturisanja, “smokey eyes”, tamnih ruževa i šljokica, ono čemu se uvek vraćamo, posebno u toplim mesecima, je lagana šminka. Ne treba zaboraviti da je svrha šminke da istakne prirodnu lepotu i prikrije nedostatke, a ne da se pomoću nje transformišemo do neprepoznatljivosti. Osim što jaka večernja šminka nije prikladna za svakodnevne prilike, ona je teška za kožu, zatvara pore i može stvoriti bubuljice.

Jedan od vodećih trendova godinama unazad, kada je šminka u pitanju je “no makeup makeup look”, odnosno šminka koja pruža efekat kao da niste našminkane. Donosimo vam savete kako da u nekoliko koraka svedenim šminkanjem postignete zdrav izgled, sjaj lica i zavodljivost.

NEGA

Pre svega, da bi koža lica izgledala lepo, najvažnije je da se pravilno neguje. To podrazumeva umivanje sredstvom koje odgovara vašem tipu kože, obavezno skidanje šminke pre odlaska na spavanje i hidriranje kože lica kremom koja odgovara vašem tipu kože. Uz ovu najosnovniju negu, povremeno odradite piling lica i negujte ga hranljivom maskom.

TEN

Za svakodnevnu šminku nije potrebno koristiti puder, već umesto njega možete izabrati BB kremu. Na tržištu se može naći veliki broj ovih krema, među kojima treba izabrati onu koja odgovara vašem tipu kože, kao i nijansu najsličniju vašem tenu. Osim što će licu dati svež izgled, BB krema će ga i negovati u toku celog dana.

Na vrh jagodica nanesite kremasto rumenilo koje će dodatno osvežiti lice. Birajte rumenilo u neutralnim roze tonovima koje je najsličnije boji koju dobijete kada se prirodno zarumenite. Vodite računa da ne preterate sa rumenilom, pa ga stavljajte postepeno.

OČI

Oči istaknite maskarom u jednom sloju. Umesto crne, možete koristiti braon maskaru za što prirodnji izgled. Za upečatljiv pogled veoma su važne obrve. One treba da izgledaju prirodno i slobodno, zbog čega treba da budu uredno počupane i očešljane. To ne znači da svaka dlaka treba da bude na svom mestu, jer je upravo “divlji” izgled popularan kada su obrve u pitanju. Eventualne nedostatke možete diskretno popuniti olovkom ili senkom, a zatim obrve očešljajte na gore kako biste postigli veći volumen i razbarušen efekat. Kako bi vam tokom celog dana ostale u obliku koji ste napravili, nanesite na njih providni gel za obrve.

USNE

Za kraj izaberete prirodnu nijansu ruža koja je najsličnija boji vaših usana. Nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za nežnu roze nijansu ili ruž u boji mesa. Umesto ruža možete koristiti i balzam u boji ili sjaj.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: