Jagodama do blistavog osmeha

Poznato je da je raznovrsna ishrana jedan od najvažnijih izvora zdravlja i lepote. Svakodnevno konzumiranje voća i povrća jača organizam, ali i utiče na zdravlje naše kože, kose i noktiju. U poslednje vreme sve više kozmetičkih proizvoda u svom sastavu sadrži voće.

Budući da je počela sezona jagoda, mnogima omiljenog voća, pravo je vreme da iskoristimo blagodeti koje nam one pružaju. Osim što imaju jedinstven ukus, veoma su korisne i zdrave. Jagode su prirodni antioksidant. Bogate su prehrambenim vlaknima, vitaminom C, vitaminom A i odličan su izvor folata. Poseduju svojstva analgetika, pa delotvorno otklanjaju glavobolju. Takođe, jagode nam mogu poslužiti pri ublažavanju upalnih procesa, za snižavanje temperature i  kod mišićnih bolova. Odlično su sredstvo protiv opekotina.

Dok traje sezona jagoda iskoristite ovo ukusno voće u svrhu lepote. Osim hranljivih maski i pilinga, uz pomoć jagoda na prirodan način možete izbeleti zube i svoj osmeh učiniti blistavim.

Potrebno: 2 veće jagode i kašičica sode bikarbone

Priprema: Viljuškom izgnječiti jagode i pomešati ih sa sodom bikarbonom. Kada sve dobro izmešate, smesu stavite na četkicu za zube i istrljajte ih, ostavite je par minuta da odstoji , a zatim isperite usta mlakom vodom.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: