Efikasan način čišćenja četki za šminkanje

Često kupujemo šminku i razmišljamo šta bismo mogli da dodamo u svoj neseser. Pored šminke i četke za šminkanje koje koristimo kao osnovni alat za nanošenje šminke na lice su podjednako važne.  Žene se često šminkaju, ali samo mali broj vodi računa o higijeni aksesoara za nanošenje šminke.

Čistoća četki je izuzetno važna. Redovnim čišćenjem uklonićete prljavštinu nastalu od ostataka stare šminke koja se u njima zadržava, ali i sprečiti razvijanje bakterija. Osim toga, redovno čišćenje četki produžava njihovo trajanje. Poželjno je da ih čistite jednom nedeljno.

Postoje različiti načini čišćenja četki, počev od kupovine sredstava koja su namenjena za dezinfekciju četki, preko različitih sredstava koja već imate kod kuće. Mi smo vam pripremili proveren način sa kojim ćete sigurno biti zadovoljni.

Bebi sapun i sirće

Potrebno je da kupite običan bebi sapun koji će biti namenjen isključivo za ovu svrhu i malo sirćeta koje ćete upotrebiti za dezinfekciju, možete koristiti eterično sirće sa lavandom. Sapun pokvasite pa trljajte četkice o sapun i povremeno ih stavite pod mlaz mlake vode sve dok ne prestane da izlazi nečistoća. Nakon toga na šporetu u šerpici zagrejte malo vode. Potom umočite četkice u toplu vodu (ne prevruću), pazite samo na drške, ako su od plastike. Ostavite četkice u vodi nekoliko minuta, pa ih izvadite. Prospite tu vodu i napravite novu. Pola šolje vode i jednu četvrtinu šolje sirćeta stavite na šporet da se zagrejava. Potom u toplu vodu umočite četkice i protrljajte ih. Dobro isperite četke pod mlazom mlake i ostavite ih na čist peškir da se osuše.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: