Domaći sladoled bez glutena i jaja – zdrava poslalstica u kojoj ćete uživati

Bez obzira na godine i godišnje doba, sladoled je mnogima jedna od omiljenih poslastica, a leti posebno volimo da uživamo u njemu. S obzirom da je zdrav život veoma važan i da pre svega podrazumeva pravilnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost, jasno je i da hrana koju jedete mora biti kvalitetna. Ona treba da bude bazirana na namirnicama organskog porekla, ali i da upotreba šećera i glutena bude svedena na mininum.

Zato vam danas donosimo recept za zdrav sladoled bez glutena, jaja, mleka i veštačkih šećera u kom ćete bez griže savesti uživati.

Recept

Potrebno: avokado, limeta, kakao, kokosovo ulje, med.

Priprema: sve sastojke po sopstvenom ukusu pomešajte, a potom zaledite. Umesto avokada možete koristiti banane ili breskve.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *