Domaće energetske kuglice za jačanje imuniteta

Sezona gripa i virusa uveliko vlada, a gotovo da nema osobe koju je prehlada zaobišla. Samo uz pomoć jakog imuniteta možemo zaštititi svoje zdravlje, zato je veoma važno da se na pravilan način brinemo o njemu.

Hemijski suplementi koje kupujemo u apotekama mogu očuvati naš organizam, ali veoma bitnu ulogu kada je u pitanju zdravlje igra i hrana koju svakodnevno koristimo. Zato vam u nastavku donosimo recept za prirodne energetske kuglice koje sami možete napraviti u svojoj kuhinji.

Potrebno: urme bez koštica (prethodno potopljene u vodu, kako bi se što bolje samlele), sveža nana, svež koren đumbira, med, orah, kokosovo ulje i limunov sok.

Recept: 10 do 13 urmi bez koštica ubaciti u blender, zatim dodati malo parče korena đumbira (oko 1 cm) iseckanog na sitne kockice, jednu kafenu kašiku meda (drvenu), jednu supenu kašiku kokosovog ulja, dve supene kašike limunovog soka, dva sitno iskeckana oraha i 3 do 4 sveža lista nane.

Nakon što ste ubacili sve sastojke u blender, blendirajte ih dok ne dobijete kompaktnu smesu. Potom pokvasite ruke i valjajte male kuglice pa ih stavljajte u papirne kalupe. Pre upotrebe potrebno je držati ih minimun sat vremena u frižideru.

Energetske kuglice mogu koristiti i deca, a jedan kolačić dnevno je mera. Najbolje je jesti ih u popodnevnim satima između 17 i 19 časova.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: