Čudesni sok od cvekle: saveznik u borbi protv anemije

Možda niste ljubitelji cvekle, ali sve i da je tako, treba da je zavolite i uvrstite u ishranu jer je veoma zdrava i umnogome vam može poboljšati zdravlje, a posebno je dobra u borbi protiv anemije.

Cvekla ili eliksir zdravlja, kako je mnogi zovu je veoma korisna za krvnu sliku, kardiovaskularni sistem, za čišćenje organizma od toksina, otklanjanje umora i stresa, jačanje imuniteta, lečenje artristisa, poboljšavanje funkcije jetre i cirkulacije, smanjenje krvnog pritisaka, poboljšavanje probave, kao i smanjenje rizika od raka dojke, prostate i pankreasa. Korisna je u lečenju demineralizacije kostiju i zuba, a zahvaljujući jodu koji sadrži cvekla je dragoceni lek protiv ateroskleroze i procesa starenja.

 

Cveklu možete jesti u vidu salate, možete popiti sveže ceđeni sok ili je jednostavno ubacite u svoj omiljeni smuti. 

Bogata je kalijumom, kalcijumom, fosforom, natrijumom, magnezijumom, gvožđem, bakrom, manganom, fluorom, jodom, sumporom, litijumom i bromom, kao i vitaminima A, C, B1, B2 i B12.

S obzirom da je sezona cvekle, a i virusa, prošetajte do najbliže pijace, kupite cveklu, pripremite sebi sok i budite sigurni da ćete na veoma efikasan način ojačati vaš imuni sistem i poboljšati zdravlje.

Sok od cvekle

Ovaj sok se veoma brzo priprema i za njegovu pripremu potrebna vam je sveža cvekla, 1 decilitar vode i malo meda. Dobro operite cveklu, veoma tanko je oljuštite, iseckajte je na kockice i izblendirajte u blenderu. Dobijeni sok razblažite sa vodom i dodajte med. Smesu dobro promešajte i popijte. Ukoliko vam se ukus ne dopada možete dodati limun, jabuku ili šargarepu. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: