Blagodeti kokosovog ulja

Kokos je plod kokosove palme, rasprostranjene u tropskim krajevima. Ima višenamensku upotrebu, a mi smo vam izdvojili benefite kokosovog ulja, koje se dobija ekstrahovanjem iz ljuske ili mesa zrelih kokosa.

Odavno znamo da kokosovo ulje ima široku upotrebu i da se pored primene u kuhinji , sve više koristi za negu kose i kože. Nudimo vam nekoliko proverenih saveta kako da na prirodan način doprinesete lepšem i zdravijem izgledu.

Maska za kosu – nekoliko kapi kokosovog ulja nanesete na krajeve kose i ostavite da stoji nekoliko sati ili celu noć ako ste u prilici. Tretman ponavljajte svake nedelje i svedočićete sjajnoj i zdravoj kosi.

Piling za lice – kašičicu kokosovog ulja pomešajte sa kašičicom sode bikarbone i laganim, kružnim pokretima čistite lice. Nakon čišćenja na tufer stavite 2-3 kapi limunovog soka i obrišite celo lice, a zatim se umijte hladnom vodom. Piling raditi na dve nedelje.

Sredstvo za skidanje šminke – nekoliko kapi kokosovog ulja stavite na tufer i kružnim pokretima uklanjajte šminku sa očiju. I sami ćete biti iznenađeni postignutim efektom i brzinom otklanjanja ostataka šminke.

Ukoliko imate suvu kožu na petama, kokosovo ulje je idealno rešenje za vas. Utrljajte ga u toku noći na kožu peta i tretman ponavljajte 10 dana za redom, a po potrebi i duže. Rezultati neće izostati.

Sve više se ovo ulje upotrebljava i u medicinske svrhe, za lečenje mnogih bolesti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: