Biljni sirup za isbacivanje sekreta iz pluća

Česte promene temperature, koja je do skoro bile neobično visoka za ovo doba godine, neretko utiču na naš organizam i sa sobom donose brojene prehlade i viruse.

Prehlade su gotovo uvek praćenje kašljem, a često i taloženjem sekreta u plućima koji se teško izbacuje. Zato vam u nastavku donosimo recept za domaći sirup od prirodnih biljaka koji možete veoma jednostavno sami da napravite.

Potrebno: 1/2 kg šećera, 1/2 l vode, šaka žalfije, šaka belog sleza, šaka kamilice, šaka jagorčevine, šaka ljusaka od crnog luka, 3 lovorova lista, sok od 3 limuna i 3 kašike meda.

Priprema: 1/2 kg šećera karamelizovati na tihoj vatri, zatim u to dodati 1/2 l vode. Kada voda proključa dodati žalfiju, beli slez, kamilicu, jagorčevinu, ljuske crnog luka i lovorov list. Kuvati sve sastojke dok polovina vode ne ispari.

Sadržaj ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, zatim ga procedite i nakon toga dodajte sok od 3 limuna i 3 kašike meda. Sirup sipajte u staklenu flašicu i čuvajte u frižideru. Biljke koje su vam ostale nakon ceđenja možete pojesti jer su veoma zdrave.

Koristite svakoga dana 3-4 supene kašike ovog sirupa i veoma brzo ćete izbaciti nagomilan sekret iz vaših pluća. Sirup mogu koristiti i odrasli i deca.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: