“Street Food Festival” na Tašmajdanu – brza hrana na zdrav način

Ako su i vama na pomen ulične hrane prve asocijacije pice i hamburgeri, odnosno mislite da je “street food” isto što i “fast food” ovog puta ste se prevarili.

U centralnoj zoni Tašmajdanskog parka u Beogradu, od 8. do 12. maja, po prvi put će biti organizovana manifestacija “Street Food Festival”.

Danas ljudi veoma brzo žive. Usled privatnih i poslovnih obaveza, posebno u našoj prestonici, podložni smo nezdravom načinu ishrane.

Često ne mislimo koliko je važno da se zdravo hranimo i da zapravo nijedna obaveza ne sme da bude važnija od kvalitetnog obroka koji u sebe unosimo. Stoga, cilj ove manifestacije jeste da pokaže da je uprkos brzom tempu života moguće zdravo se hraniti, jer je hrana naše energetsko gorivo i mora da bude kvalitetna. “Street Food Festival” će na pravi način pokazati da je moguće napraviti brze i zdrave “street food” specijalitete svih svetskih kuhinja, a ujedno će i promovisati hranu koja je brend određenog grada i kulturu koja vlada u njemu.

Beograd će dobiti jedinstvenu gastro zonu, poput onih u svetskim metropolama, koja će u godinama pred nama postati mesto najlepšeg druženja, dobre svirke, ali pre svega najfinijih, zavodljivih ukusa i mirisa svetskih kuhinja.

Na “Street Food Festivalu” biće zastupljeno više od petnaest izlagača najkvalietetnije hrane, koja pripada konceptu “street food-a”, a to znači da ćete u Beogradu kao i u drugim svetskim metropolama moći da pojedete maksimalno zdrav obrok koji će biti gotov za manje od 15 minuta.

Kao i drugi festivali ovog tipa u svetu, i “Stret Food Festival” slavi život, pa će uz različite svetske kuhinje i mogućnost da se u njima odmah uživa biti mnogo dodatnih sadržaja, poput bine na kojoj će se odvijati celodnevni muzički program. Biće to lagani džez, soul i pop zvuci, koji pristaju kao zvučna zavesa za hedonističku oazu na Tašu. Takođe, pored hrane u okviru festivala organizovane su i kulinarske radionice, kao i celodnevne zanimacije za sve posetioce, dok će u središnjem delu parka biti obezbeđena i mesta za sedenje, odnosno predah.

Da biste uživali u ukusima američke, japanske, vijetnamske, meksičke, libanske, italijanske ili kineske hrane, u periodu od 8. do 12. maja dovoljno je samo da zavirite u zelenu oazu Tašmajdana u periodu od 10h do 24h, i otkrijete fantastični svet najboljih meksičkih naćosa, pefektnog sušija ili najkvalitetnije pice, svet koji će veštinama najboljih kuvara stići u Beograd i učiniti da vaša šetnja, pauza za ručak, vožnja biciklom ili poslovni sastanak dobiju novu boju i dimenziju.

Ovo je divna vest za sve ljubitelje zdravog života, koji će u nedostatku vremena, ali i u odsustvu od kuće moći da jedu brzu uličnu hranu, a što je najvažnije zdravu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: