Stefan Milenković i Muzikon sviraju u Botaničkoj bašti

Kamerni orkestar Muzikon nastupiće 16. maja sa violiniskim virtuozom Stefanom Milenkovićem u Botaničkoj bašti, a tim nesvakidašnjim koncertom u beogradskoj zelenoj oazi, započeće i novu sezonu, koncipiranu kao spoj tradicionalnog i atipičnog izvođenja klasične muzike.

Koncert “Čajanka održaće se 16. maja u 17 časova, a publika će imati priliku da čuje Serenadu za gudače od Petra Iliča Čajkovskog, kao i “Godišnja doba“ Astora Pjacole.

Violinista Stefan Milenković je poznat u celom svetu zbog svojih izuzetnih umetničkih sposobnosti, ali i zbog svoje životne posvećenosti humanitarizmu. Postao je poznat kada je sa svojih deset godina bio pozvan da nastupi pred bivšim predsednikom SAD Ronaldom Reganom, u Beloj kući, na božićnom šou programu. Posle ovog nastupa, usledio je poziv bivšeg predsednika Rusije, Miahila Gorbačova. Nastupao je dva puta pred Papom Jovanom Pavlom II.

Njegovi međunarodni nastupi uključuju saradnju sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Orfeus, kamernim orkestrom Aspen, simfonijskim orkestrom Indijanopolisa, Meskom državnom simfonijom, simfonijskim orkestrom države Sao Paolo u Brazilu, kao i simfonisjkim orkestrima Melburna i Kvinslenda u Australiji. Sarađivao je, između ostalih, sa renomiranim dirigentima, kao što su Loren Mazel, Danijel Oren, Vladimir Fedosejev, Lu Jia, Lior Sambadal i En Sao. 2002. godine proglašen je za “umetnika 20. veka” u Beogradu.

Koncert će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim merama, tako da je broj karata ograničen. Mesta neće biti numerisana, tako da se preporučuje raniji dolazak uz uživanje u lepotama Botaničke bašte.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: