Kako da ofarbate uskršnja jaja na prirodan način

Farbanje uskršnjih jaja jedna je od najstarijih tradicija ovog praznika širom sveta. Društvene platforme mesto su gde najčešće pronalazimo inspiraciju i ideje kada je ukrašavanje u pitaju, pa tako i ove godine baš tamo možemo pronaći pregršt zanimljivih predloga.

Budući da je okretanje prirodi i svemu što dolazi iz nje imperativ za mnoge od nas, Instagram nas je podsetio na zdrave boje koje su čak naše bake koristile za farbanje jaja. Jednostavno, praktično i zdravo. Otkrivamo vam recept.

U jedan litar vode sipajte dve kašike sirćeta i jednu kašiku soli i napravite bazu za svaku od namirnica koje ćete koristiti (litar možete koristiti za dve boje). Kada voda provri podelite po pola litra u dve šerpice i dodajte namirnice. Ukoliko želite žutu boju, dodajte nekoliko kašičica kurkume (količine su proizvoljne, u zavisnosti od intenziteta koji želite da postignete), za crvenu boju koristite cveklu, za braon lukovinu, za plavu borovnice, za zelenu spanać. Budite maštovit i kreativni i uz pomoć različitih namirnica koje nam dolaze iz prirode napravite savršene boje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: