Premijera novog filma Borisa Malagurskog

Novi dokumentarni film srpsko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog “Težina lanaca 3” imaće srpsku premijeru u okviru DOK festivala 2. februara u 19.30 časova u Kombank dvorani u Beogradu. Film će zatvoriti festival, a karte za premijeru će svečano pustiti u prodaju autor filma na blagajni Kombank dvorane 29. novembra u 18 časova.

“Težina lanaca 3” se bavi temama Nato bombardovanja Srbije 1999. godine, koliko su štetni osiromašeni uranijum i genetički modifikovana hrana, šta se krije iza inicijativa za izgradnju mini-hidrocentrala, ko je kriv za zagrađenje naše životne sredine i kako je naš prostor pretvoren u eksperimentalni pologon velikih sila. Film takođe predstavlja i pozitivne priče ljudi koji su se suprotstavili sistemu, borili se za prave vrednosti i pobedili, u nadi da će i filmska publika biti inspirisana da nešto preduzme u svojim sredinama i menja društvo na bolje.

Svetska premijera ovog dokumentarnog filma održana je krajem septembra u Čikagu, nakon čega je film prikazan u gradovima širom Severne Amerike poput Njujorka, Majamija, Las Vegasa, Vašingtona, Toronta, Bostona i Otave. Malagurski je film predstavio i u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj i Luksemburgu, a nakon beogradske premijere, planiraju se projekcije u gradovima širom Srbije i regiona, kao i u državama širom sveta.

U filmu su intervjuisani mnogi svetski i domaći stručnjaci poput Noama Čomskog, Danice Grujičić, Jovana Memedovića i drugih.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: