Počinje Martovski festival

Od 27. do 31. marta u Domu omladine biće održan 66. Martovski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

U 19 časova 27. marta u Velikoj sali Doma omladine svečano će biti otvoren festival i dodeljena nagrada za životno delo, a dobitnica ovog priznanja je dramaturg, scenarista, istoričar televizije i publicista Bojana Andrić.

Potom će uslediti svetska premijera dokumentarnog filma “Veliki pohod u malu Sugubinu” po izboru Redakcije za istoriografiju “Trezor” RTS-a, čiji su autori reditelj arhivskog filma Božidar Kalezić, novinar Živadin Mitrović, autor “Trezora” Bojana Andrić.

Prve večeri festivala premijerno će biti prikazan film poznatog ruskog dokumentariste Viktora Kosakovskog “Akvarela“.

Jedan od najstarijih filmskih festival u Evropi i svetu i ove godine trajaće pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program sačinjen od oko 4000 domaćih i inostranih filmova podeljen u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film – kategorija za koju postoji i medjunarodna selekcija.

Trećeg dana festivala svetsku premijeru će imati prvi igrani film film Borisa Malagurskog “Lajkuj me milion puta” u kome glume Nikola Kojo, Miloš Biković i Maja Šuša.

Cena ulaznica je 200 dinara, dok će studenti filmskih akademija uz indeks moći besplatno da posećuju projekcije.

Program festivala možete pogledati na sajtu festivala.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: