Manifestacije koje nas očekuju narednih dana u Srbiji

Ukoliko niste isplanirali šta ćete raditi poslednjeg radnog dana ove nedelje, kao i za vikend koji je pred nama, mi vam predlažemo da posetite neku od manifestacija koje se održavaju u našoj zemlji. Ukoliko niste u skorije vreme posetili Novi Sad ili Vranje, sada imate pravi razlog da to učinite.

NOVOSADSKI OKTOBERFEST

Treći po redu “Novosadski Oktoberfest” održaće se u Master hali Novosadskog sajma, 19. i 20. oktobra.

“Novosadski Oktoberfest” je prošle godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara, pojelo se preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći. Na ovogodišnjem “Novosadskom Oktoberfestu” nastupiće Hladno pivo, Psihomodo Pop, Dejan Petrović Big Band, Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, i drugi.

Organizatori će i ove godine organizovati kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode i razna takmičenja.

Jednodnevne i dvodnevne ulaznice, kao i mesta za sedenje, mogu se kupiti putem prodajne mreže Eventim i Gigstix. Cena dnevne ulaznice je 600 dinara, a dvodnevna propusnica je 1000 dinara. U subotu od 11 do 16 časova ulaz je besplatan.

“BORINI POZORIŠNI DANI” POD SLOGANOM “POZORIŠTEM DO POZORIŠTA”

Vranje će od 21. do 26. oktobra biti u znaku tradicionalne, kulturne manifestacije “Borini pozorišni dani”, koja ove godine navršava 38 godina postojanja. Festival se održava pod sloganom “Pozorištem do Pozorišta”.

I ove godine će festival biti održan na alternativnoj sceni u Domu vojske, a novina je da se vraća takmičarski duh, jer će najbolju predstavu birati publika glasanjem nakon izvedbe.

Glavnim programom obuhvaćeno je 6 predstava, od kojih su 4 u produkciji teatara iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije. Manifestaciju koja se dugi niz godina održava u čast Borisava Bore Stankovića, koji je bio jedan od naših najvećih pripovedača, romansijera, dramatičara i jedan od najznačajnijih pisaca srpskog realizma, otvoriće vranjski ansambl sa predstavom “Božiji ljudi”, rađenoj po knjizi ovog cenjenog vranjskog književnika. Na daskama koje život znače, drugog dana festivala predstaviće se Kruševačko pozorište i Art tema Beograd sa predstavom “I svaki put kao da je prvi”. Sutradan 23. oktobra,  na repertoaru će se  naći “NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart. Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi Puls teatra iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra. Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda  predstavu reditelja Nebojše Bradića “Banović Strahinja”, u kojoj igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta. “Kako održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavljena izložba Muzeja pozorišne umetnosti koja će trajati tokom svih dana “Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavljanje knjige “Pozorišni diler”, autora Saše Milosavljevića rezervisano za drugi dan festivala.

Pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 500 dinara, a komplet ulaznica, za 6 predstava, koštaće 2000 dinara.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: