“Evropska noć istraživača” ove godine onlajn

Tradicionalna, jedanaesta po redu manifestacija “Evropska noć istraživača”, najveća naučna avantura u Evropi, ove godine zbog epidemiološke situacije biće održana onlajn 27. i 28. novembra.

Na ovoj manifestaciji će učestvovati više stotina naučnika iz 28 gradova i mesta u Srbiji. Na njihovom zvaničnom sajtu biće dostupno pregršt najrazličitijih sadržaja, naučnih video serijala, kvizova, izazova i saveta koji će približiti svu raznolikost naučno – istraživačkog poziva.

Posetioci će imati priliku da preko zvaničnog sajta posete Fakultet za fizičku hemiju univerziteta u Beogradu i da istraže šta će se sve dogoditi kada se “sudare fizika i hemija”.

Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković” prikazaće svim zainteresovanim kako izgleda jedan radni dan naučnika u laboratoriji, otkriće gde se sve kriju šećeri, zbog čega su čoveku važne medonosne pčele i dati važne savete iz prirodne apoteke.

U formatu pitanja i odgovora, snimljeni su razgovori sa domaćim naučnicima koji daju odgovore na neka od ključnih pitanja o pandemiji koja je zahvatila svet.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: