Kurs italijanskog jezika za sva čula

Vreme je novogodišnjih odluka, promena, postavljanja novih ciljeva i početaka. Često se na listama novogodišnjih odluka nalazi i učenje novih veština, a poznavanje stranih jezika je odličan način da unapredite svoje obrazovanje, ali i da dobijete uvid u novu kulturu, zemlju i narod. Putovanja su jedan od najlepših načina da obogatite svoj život, a ukoliko poznajete jezik zemlje u koju putujete, putovanje dobija sasvim novu dimenziju. Svakog čoveka obradovaće kada otkrije da gost njegove zemlje govori njegov jezik, pa će vam ova veština verovatno otvoriti mogućnost za nova poznanstva, prijateljstva, iskustva i nezaboravne uspomene.

Pored jezika, ono što nas često privlači novim kulturama su i autentični kulinarski specijaliteti i različite nacionalne kuhinje u kojima naša nepca uživaju. Svakako, jedna od zemalja sa najpoznatijom kuhinjom čija su jela rasprostranjena i prihvaćena širom sveta je Italija. Zemlja slavne istorije i bogate kulture, poznata je i po jelima od testa koju pripremaju glasni Italijani od svežih mediteranskih namirnica. I čini nam se da ne postoji bolja kombinacija od šarmantnog italijanskog jezika, kancona, ukusne pice, paste, rižota ili lazanje i dobrog italijanskog vina. Zbog toga nas je posebno obradovalo da u Beogradu postoji kurs na kome italijanski možete naučiti upravo uz pripremanje ovih ukusnih specijaliteta.

“Contatto”, centar za italijanski jezik i kulinarstvo, već deset godina organizuje jedinstveni kurs na kome se u malim grupama spaja učenje italijanskog jezika i gastronomskih specijaliteta ove mediteranske zemlje. Kursevi su prilagođeni kako početnicima, tako i polaznicima svih nivoa poznavanja jezika, a održavaju se jednom, odnosno dva puta nedeljno. Ukoliko želite da savladate vatreni italijanski i postanete kulinarski majstor, više informacija o kursevima možete pronaći na sajtu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: