Ideje za savršen Dan zaljubljenih

Približio nam se 14. februar i još jedna rasprava o tome da li tog dana slavimo Dan zaljubljenih ili Svetog Trifuna. Za nas dileme nema, ljubav i vino odlično idu u paru, a svaki datum koji nas podseća na najlepše i najvažnije osećanje, na zajedništvo, koji podstiče romantiku i koji je povod za lepe trenutke sa voljenom osobom, slavimo sa radošću.

Ukoliko vam nedostaje ideja kako da provedete ovaj Dan zaljubljenih, a ne želite da izađete na klasičnu večeru u prepun restoran, u nastavku vam donosimo nekoliko predloga. Sve ove predloge možete iskoristiti i bilo kog drugog dana, jer ne zaboravite, svaki dan je pravi dan za ljubav i one koje volimo.

Napravite filmski maraton

Za savršeno romantično veče nije potrebno mnogo. Izaberite neke od najlepših ljubavnih filmova svih vremena, napravite toplu romantičnu atmosferu, spremite kokice i vino i sa voljenom osobom uživajte u toplini svog doma.

Spremite večeru zajedno

Još romantičnije od odlaska u skupe restorane je kada svečanu atmosferu napravite u svom domu i u pripremi hrane učestvujete zajedno. Svaka zajednička aktivnost dovodi do zbližavanja para. Izaberite recept za jelo koje još niste probali, a kada večera bude gotova biće ponosni na sebe zbog jedne nove stvari koju ste naučili. Ukrasite sto svećama, kupite šampanjac, za dodatnu dekoraciju koristite balone ili cveće i pretvorite svoju trpezariju u najlepši i najromantičniji prostor za intimnu večeru.

Idite na klizanje

Sezona klizanja još uvek traje, a zajedničko bavljenje sportskim aktivnostima savršen je način da provedete veče. Uživajte u vratolomijama na ledu držeći se za ruke, a nakon toga se zagrejte uz neki topli napitak. Ugrejaćete se i hladno feburarsko veče pretvoriti u najtoplije trenutke.

Provedite opušten dan u spa centru

Ovaj predlog ujedno može biti i ideja za poklon za vašu drugu polovinu ukoliko je ljubitelj ovakvog načina opuštanja. Iznenadite ga odlaskom u neki od mnogobrojnih domaćih spa centara, provedite nekoliko sati odvojeni od stresa i briga, prepušteni jedno drugom. Uživajte u zajedničkoj masaži, bazenu, sauni, različitim tretmanima i sigurni smo da ćete izaći rasterećeni i puni energije.

Idite na spontano putovanje

Iako nam je prva pomisao na putovanje to da treba izdvojiti mnogo novca i vremena, ne mora uvek biti tako. Za romantično putovanje nisu neophodni skupi hoteli, avionske karte, Pariz ili Venecija. Krenite kolima u istraživanje naše zemlje ili gradova u regionu. Odlučite se za neku banju, jezero ili planinu. Uostalom, nije toliko važno gde se uputite, već s kim. Upustite se u avanturu bez unapred ispanirane rute. Ništa vas neće zbližiti kao nekoliko dana koje ćete posvetiti jedno drugom izmešteni od svakodnevnih obaveza.

Izađite na konert ili u pozorište

Dan zaljubljenih je veoma popularan datum kada su koncerti u pitanju. Istražite da li se u vašem gradu održava neki koncert i provedite veče slušaju najlepše ljubavne melodije. Takođe, možda ćete pronaći neku dobru predstavu koja se igra ovog dana. Izaberite neku sa laganijom temom i provedite veče u zabavi i smehu.

Uplatite zajednički kurs

Današnji užurbani način života ne ostavlja nam mnogo vremena za one koje najviše volimo, ali još važnije od količine vremena je to da ga provedemo kvalitetno. Parovi se najviže zbližavaju ukoliko imaju neku zajedničku aktivnost. Pronađite neko zajedničko interesovanje i uplatite kurs. U zavisnoti od vaših afiniteta u pitanju može biti ples, kurs kulinarstva, fotografije, stranog jezika ili bilo čega u čemu ćete zajednički uživati, a istovremeno steći nova znanja i veštine.

Prespavajte u hotelu

Da bi se promenila rutina, nije neophodno da se otputuje u drugo mesto. Odlučite se da na jednu noć prespavate u hotelu iako ste u istom gradu. Ovo će vam posebno prijati ukoliko živite sa roditeljima ili imate malu decu. Zamolite rođake da pričuvaju decu na jednu noć, a vi se posvetite jedno drugom i na nekoliko sati zamislite da ste otputovali negde daleko.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: