Izložba “Ženske priče” u Salonu Muzeja savremene umetnosti

Izložba “Ženske priče” otvorena je 24. maja u Salonu Muzeja savremene umetnosti, a sve do 1. jula posetioci će imati priliku da je posete.

Ova izložba bavi se prezentovanjem i afirmacijom mladih umetnica na našoj umetničkoj sceni, posebno onih najmlađih generacija, koje su većinom rasterećene bremena istorije feminističkog aktivizma, društveno-političke borbe za veća prava i rodnu ravnopravnost, ali koje se susreću sa nekim ličnim borbama i preispitivanjima svog identiteta, kao žene i kao umetnice u i dalje patrijarhalnom uređenju naše društvene sredine.

Gorana Bačevac, Svetlana Bulatović, Sanja Ćopić, Andrea Dramićanin, Jelena Pantelić, Nadežda Kirćanski i Tijana Radenković, predstavljaju se na ovoj izložbi radovima kojima preispituju poziciju žene iz perspektive žene – umetnice, kroz lične priče.

Takođe, one analiziraju ženu kao alegoriju, kao subjekat i objekat požude i seksualnih fantazija, kroz introspektivni odnos ili produkte savremenog potrošačkog društva spektakla, ali i posledice koje takav društveni sistem nameće mladim ženama kao opšte prihvaćen ideal koji ih često dovodi do autodestrukcije.

Autorka izložbe “Ženske priče” je mr Mišela Blanuša.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: