Doživite čari Maroka na Vračaru

“Božidarac” u saradnji sa Udruženjem Srpsko-marokanskog prijateljstva organizuje “Vikend Maroka” u petak i subotu 21. i 22. februara. Glavna ideja je da se građanima približi jedna od, kažu organizatori,  najznačajnijih afričkih država kao što je Kraljevina Maroko. 

Na otvaranju posetioci će moći da vide Marokanski paviljon u okviru galerije “Božidarac” koju će krasiti izložba posvećena Maroku. Biće izloženi  razni predmeti, šoljice, tacne, garderoba koja se koristi u ovoj lepoj i egzotičnoj zemlji. Posetioci će imati priliku da čuju i zanimljivosti o tradicionalnom venčanju u Maroku.

U subotu, 22. februara biće organizovana radionica “Smeh joge”, a nakon toga posetioci će moći da nauče osnovne pokrete šaibi plesa. Moći će da vide i kako se priprema autentični čaj od mente i da ga degustiraju, kao i urme i slatkiše, ali i da čuju više o filozofiji ispijanja čaja kao i zanimljivosti o samoj državi Maroko.

Takođe, biće održane i radionice iscrtavanja kanom, pravljanje nakita sa marokanskim motivima, kao i pravljenje mini mozaika (zilidž).

Broj meste za radionice je ograničen, a učešće besplatno.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: