Onlajn program Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija tradicionalno je jedne srede u mesecu organizovala druženje sa najmlađima, na kome su se deca upoznavala sa muzičarima i njihovim instrumentima. Kako bi održali kontakt sa mališanima, Beogradska filharmonija odlučila je da u narednom periodu ova druženja održava onlajn svake srede od 11 časova na svojim društvenim mrežama, gde će predstavljati različite grupe instrumenata koji čine orkestar .

Voditeljke programa su zaštitna lica filharmonijskih programa za decu – violistkinja Tamara Marinković Tomić i violinistkinja Slavica Perić. One su na prvoj onlajn otvorenoj probi upoznale najmlađe sa porodicom gudačkih instrumenata u čemu su im pomogle kolege Katarina Stanković i Filip Savić. Deca su mogla i da provere svoje znanje uz pomoć pitanja u okviru ankete tokom videa.

U periodu kada su koncertne aktivnosti i dalje obustavljene, Beogradska filharmonija nastavlja svoj onlajn repertoar, a ove nedelje nudi publici ono što joj možda najviše nedostaje – putovanja. Filharmonija nas vodi na put oko sveta kroz svojevrstan vremeplov i upoznaje publiku sa različitim generacijama filharmoničara koji čini ovaj orkestar nekad i sad. Tako nas vodi na veliku meksičku turneju, davne 1994. godine, najdalju i najdužu turneju u istoriji orkestra. Radoznala publika kojoj ne smeta retro zvuk stare tehnologije, može da pogleda snimak koncerta održanog u gradu Gvadalahara, dok nas u petak od 20 časova na Jutjub kanalu Filharmonije očekuje božićni koncert koji je orkestar održao 2011. godine u italijanskom gradunu Ćezena.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: