“U ritmu muzike” – muzička radionica za decu

Muzej afričke umetnosti u saradnji sa dečijim orkestrom “Mizika sveta” organizuje muzičku radionicu “U ritmu Afrike” za decu uzrasta 7 do 14 godina, koja će trajati od 20. februara do 19. juna.

Cilj programa je da se deca kroz igru, interakciju i sviranje muzičkih instrumenata upoznaju sa muzikom i kulturama afričkih zemalja.

Pored audio i video materijala koje će predavači koristiti na časovima, jedan od časova biće posvećen đembeu – afričkom bubnju. U saradnji sa Igorom Vincetićem, gostujućim muzičarem, deca će na licu mesta čuti “govor” bubnja i sami se isprobati na ovom instrumentu. Po završetku muzičke radionice učenici će nastupiti na koncertu posebno pripremljenom za veliku binu “Afro festivala” koji okuplja brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Radionicu vodi Ana Strugar, osnivač dečijeg orkestra “Muzika sveta”. Ana je master muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Aktivni je pedagog i izvođač u oblasti klasične i džez muzike. Ani asistira Dragan Mišković, istoričar umetnosti i dugogodišnji kustos Muzeja afričke umetnosti. Dragan se bavi prezentacijama različitih oblasti afričke kulture i umetnosti u kojima muzika afričkih naroda zauzima posebno mesto.

Rok za prijavu na muzičku radionicu je 15. februar 2021, a način prijave, formular za prijavu i ostale važne informacije potražite na linku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: