15. Međunarodni Vrnjački karneval

U Vrnjačkoj banji 7. jula je počeo XV međunarodni Vrnjački karneval, koji zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i jedna je od najvećih manifestacija u Srbiji. Posetioci će imati priliku da posete ovaj događaj sve do 14. jula.

Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja na ovogodišnjem karnevalu biće održano više od 70 dešavanja. Tokom karnevalske nedelje u julu, Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, kao i sportskih dešavanja. Svi koncerti biće održani na velikoj karnevalskoj bini na Trgu kulture.

Vrnjački karneval je uz Guču i Exit najveća turisticka manifestacija u Srbiji. Ova manifestacija svake godine okuplja preko 300.000 posetilaca. Centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka. 

Velika međunarodna povorka, koja će okupiti skoro 2.000 učesnika iz Brazila, Kube, Malezije, Italije, Bugarske, Rumunije, kao i zemalja nekadašnje SFRJ, će biti održana u subotu, 13. jula u 20 časova.

Prvi Međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. i objedinio je preko 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija. Već tokom drugog karnevala formirala se i dečja karnevalska povorka, a Vrnjački karneval postao je član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju 2011. godine Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: