Ovog vikenda očekuje nas Festival poslastica i slatkiša

U subotu i nedelju 25. i 26. maja u Domu omladine održaće se Festival poslastica i slatkiša “Sladak život”. Posetioci Festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača.

Na festivalu će biti izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, džemova, slatkih kremova, sladoleda, meda, medenjaka, pralina, bajadera, puslica, vanilica, slatkih pita i rolata. Očekuje vas neodoljiv izbor slatkih čarolija, pa i zdravijih slatkiša, bez šećera i sa malo kalorija.

Svoj štand imaće i bake, penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Biće i retkih poslastica po recepturama iz starog Prizrena, kao i jedinstvenih slatkiša iz raznih krajeva Srbije koji inače nisu lako dostupni na tržištu, a biće predstavljeni i francuski medenjaci.

Za posetioce su pored degustacija organizovane i radionice pravljenja i ukrašavanja medenjaka, a biće predstavljeno i 3D štampanje na licu mesta unikatnih modli za testa za kolače i biskvite prema idejama i željama posetilaca.

Festival će u Domu omladine Beograda biti otvoren oba dana od 10 do 21 čas, cena ulaznice je 250 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: