Vreme je za novogodišnje odluke

“Sutra je prva prazna stranica knjige od 365 strana. Dobro ih ispišite.“

–Bred Pejsli

Novogodišnji praznici su vreme kada rezimiramo prethodnu godinu, pravimo planove za Novu, zadajemo sebi ciljeve i donosimo novogodišnje odluke. Nekada su to velike odluke poput onih da promenimo posao, ostavimo pušenje, preselimo se ili diplomiramo, ali podjednaku pažnju treba pokloniti i manjim svakodnevnim odlukama.

“Početak je najvažniji deo svakog posla.“

–Platon

Preporučujemo vam da počnete od toga što ćete u danima koji slede za vreme porodičnih okupljanja telefon ostaviti u drugoj prostoriji i provesti kvalitetno vreme sa onima koji su vam najvažniji. Sumnjamo da ćete ikad zažaliti što niste više tvitovali, a često nam bude žao što nismo više vremena proveli sa onima koje volimo. Umesto da odgledate seriju koju ste već gledali, pročitajte neku novu knjigu koja će vas obogatiti. Umesto da pojede čokoladicu, pojedite voćku. Obratite pažnju na sitnice koje čine život, a koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo. Uputite ljudima na ulici osmeh, popravite nečiji dan i dozvolite da i oni poprave vaš. Budite svakoga dana zahvalni na onome što imate, a nemojte samo razmišljati o onome što vam nedostaje.

“Ono što će ti Nova godina doneti u velikoj meri zavisi od onog što ćeš ti doneti Novoj godini.“

–Vern Meklilan

Kako biste se na kraju sledeće godine setili svih lepih trenutaka iz nje, donosimo vam jednostavan predlog. Odvojite jednu praznu teglu i svake nedelje od početka januara u nju dodajte po jedan papirić na kome ćete napisati neki lep događaj iz te sedmice. Za sledeću Novu godinu ispraznite teglu, pročitajte papiriće i prisetite se koliko je godina bila lepa.

“Najbolji način da predvidimo budućnost je da je sami stvorimo.“

–Abraham Linkoln

Izaberite u Novoj godini jednu lošu naviku koju želite da promenite, novu veštinu koju želite da naučite i nešto u čemu želite da budete bolji. Napravite listu stvari koje želite da uradite, pročitate, napišete, hranu koju želite da spremite, mesta koja želite da posetite, dobro delo koje želite da učinite i budite ponosni na sebe dok precrtavate ovu listu.

I ne zaboravite:

“Nisu zvezde te koje nose našu sudbinu, već mi sami.“

–Vilijam Šekspir

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: