Vreme za NTC

NTC (skraćenica od “Nikola Tesla Centar” – Odsek MENSE za darovite) sistem učenja se bazira na upotrebi novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je specijalizovan program nastao iz želje da se podstaknu deca da u što većoj meri razvijaju svoje biološke potencijale. Igra kao unutrašnja motivacija deteta je ključni faktor NTC programa.

Osnivač NTC sistema učenja je dr Rajko Rajović, osnivač Mense Jugoslavije, član Borda direktora svetske MENSE i predsednik Komiteta svetske MENSE za darovitu decu.

S obzirom na vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa mnogi od nas se pitaju kako da što kvalitetnije i kreativnije provedu vreme sa svojom decom u izolaciji. Zbog toga će mnoge roditelje obradovati vest da će od subote 21. marta na Fejsbuk stranici “NTC sistem učenja” početi projekat “Vreme za NTC”. Svakog jutra u 11 časova biće objavljen novi zadatak ili predlog aktivnosti, a planirane igre su stimulativne za decu, razvijaju pažnju, stimulaciju, kreativnost, matematičko logičke sposobnosti, a pojedine i motoričke sposobnosti.

Roditelji i deca koji žele da učestvuju treba da do 20 časova istog dana u komentaru objavljenog zadatka daju svoj predlog. Zadaci su namenjeni deci uzrasta od 5 do 12 godina, ali pojedini zadaci biće i za stariju decu.

Neke od igara će biti takmičarske i roditelji će moći da šalju dečije radove koje će ocenjivati stručni žiri. Više informacija o pravilima takmičenja potražite na Fejsbuk stranici “NTC sistem učenja”.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: