Šta mame treba da imaju u torbi za plažu

Leto je uveliko počelo, a sa njim i sezona odmora, mora i najlepših plaža. Roditelji male dece gotovo nikada nisu potpuno opušteni, zato vas savetujemo da na vreme i do najsitnijih detalja isplanirete šta ćete poneti, kako biste na odmoru bili što opušteniji.

Potpuno je prirodno i normalno da vam se dogode neplanirane situacije, zato se nemojte previše opterećivati i na vreme krenite sa pripremama, a uz dobru organizaciju ćete takve situacije svesti na minimum. Kako biste na miru uživali na odmoru, veoma je važno da unapred imate pripremljene stvari koje nosite u torbi za plažu, jer se sa decom neretko događa da zaboravite sve da ponesete. Torba treba da bude što veća kako biste mogli što lakše da se spakujete.

U nastavku vam donosimo savete šta mame obavezno treba da imaju u torbi za plažu.

Asura – Ako idete na plažu koja nema ležaljke, obavezno ponesite asure. Ukoliko vam je dete malo, posebno ako je u pitanju beba, najbolje je da imate veću asuru koja ne propušta pesak. Asure su veoma praktične jer ih možete koristiti i za spavanje.

Peškiri – Ukoliko na plaži ne dobijate peškire, obavezno ponesite svoje. Ponesite pored obaveznih makar jedan rezervni.

Kreme sa zaštitnim faktorom i šeširi – Ovo su najvažnije stvari koje morate imati u torbi. Redovno mažite decu, a i sebe zaštitnim faktorom, pa i onda kada vam se čini da sunce nije jako. Osim toga, obavezno ponesite i sredstvo za zaštitu kose od sunca.

Igračke – Ne preturjete sa količinom igračaka koju nosite na plažu. Ponesite kantice, grabuljice, lopatice i figurice za pesak, ali i neku edukativnu igračku koja je praktična za plažu. Ako je dete malo potrebni su vam mišići i guma za vodu. Savetujemo vam da igračke nosite u posebnoj manjoj torbi namenjenoj za njih.

Zdrava užina – Kada kažemo zdrava užina pre svega mislimo neku voćku ili zdrav keks. To uvek imajte u torbi jer deca na plaži brzo ogladne.

Rezervne kupaće kostime – Ponesite rezervni kupaći kostim kako za vas, tako i za vaše dete ukoliko ga nosi, kako biste mogli da se presvučete kada završite kupanje.

Pelene i sredstva za higijenu – Ukoliko vaše dete koristi pelene, obavezno ih ponesite, kao i vlažne maramice kojima ćete dete moći da osvežite.

Savetujemo vam da torbu dobro organizujete i pripremite nesesere ili vrećice u koje ćete moći da sortirate sve stvari radi lakšeg snalaženja, jer su velike torbe veoma nepraktične. Uz dobru organizaciju izbeći ćete stres, a samim tim ćete više uživati u odmoru.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: