Kraj leta na krovovima Beograda

U svetskim prestonicama već odavno je običaj da se sa dolaskom prvih toplih dana provod seli na krovove visokih zgrada. U Njujorku se najbolji barovi i klubovi nalaze upravo na vrhovima nebodera odakle se pruža magičan pogled na grad. Ovaj trend nije zaobišao ni Evropu, a ovog leta je konačno stigao i u Beograd.

Takozvani „rooftop“ barovi privlače goste u letnjim mesecima zbog otvorenog prostora, vetra koji hladi u vrelim danima i pogleda koji se pruža. Ako se na sve to dodaju kokteli i dobra muzika, zabava je zagarantovana.

Ove godine tri ovakva bara su otvorena u Beogradu. Zajedničko za sve njih je da se nalaze u okviru hotela. Posetili smo ih i u nastavku vam prenosimo utiske. Ukoliko ih još uvek niste obišli, sada je pravo vreme da to učinite i iskoristite poslednje dane leta.

Heritage rooftop

U septembru 2015. godine u ulici Mije Kovačevića otvoren je hotel „Heritage“. I dok je turiste privukao već pre tri godine, ove godine su ga otkrili i Beograđani kada je na devetom spratu hotela otvoren „Rooftop gastro bar“. Sa ovog restorana pruža se pogled na Dunav, videćete Skupštinu, čak i Gardoš kulu. Na meniju se nalaze mediteranski specijaliteti, a u karti pića je veliki izbor koktela među kojima je i koktel “Beograd”. Od četvrtka do nedelje organizovan je i muzički program, tako da svakog četvrtka možete uživati uz muziku koju pušta di-džej i koktele koji su na akciji, petkom i subotom održavaju se svirke bendova, a nedeljom vas očekuje matine. Ovaj restoran radi već od 9 ujutru svakog dana tako da u prijatnoj atmosferi možete i doručkovati ili popiti kafu, a mi vam savetujemo da ne propustite zalazak sunca sa ovim pogledom.

SkyLounge Belgrade

U martu ove godine u Beogradu je otvoren hotel „Hilton“ iz čuvenog američkog lanca hotela. Na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina smešten je ovaj ekskluzivni hotel, a na njegovom poslednjem spratu nalazi se bar i restoran „Skylounge Belgrade“. Sa ove zastakljene terase pruža se pogled na Trg Slavija i “Beograđanku”. Na meniju restorana preovladava azijska kuhinja. Od četvrtka do subote na programu su nastupi poznatih muzičara, a uživanje u provodu upotpuniće autentični kokteli iz otmenog bara.

Mama Shelter

U najpoznatijoj ulici u gradu, Knez Mihailovoj, u martu ove godine otvoren je hotel „Mama Shelter“ francuskog lanca hotela. Ovaj hotel privlači goste svojim jedinstvenim dizajnom koji je istovremeno živahan i udoban, a upravo takav dizajn prenet je i na terasu ovog hotela koji se nalazi na vrhu “Rajićeva” šoping centra. Zbog čarobnog pogleda na centar grada, i pored toga što je terasa veličine od preko 500 kvadratnih metara, ovog leta tražilo se mesto više. Popularni „Forbes“ magazin proglasio je ovaj hotel za jedan od 10 najboljih novih hotela sa terasom na krovu i tako se Beograd našao rame uz rame sa Singapurom, Njujorkom i Holivudom. Na ovoj terasi možete uživati u tradicionalnim srpskim jelima sa pogledom na Sabornu crkvu. Popijte koktel za šankom, sedite u udobne dvosede ili se u hladnim septembarskim večerima zagrejte uz „ognjište“.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: