Etno selo Babina reka – idealno mesto za beg od gradske gužve

Petak je dan kada svoje obaveze ostavljamo na poslu i pripremamo se za vikend, dane koje posvećujemo sebi, provodimo ih sa porodicom ili prijateljima, odmarajući ili radeći stvari koje nas čine srećnim. Ukoliko još niste isplanirali kako ćete provesti poslednje septembarske dane i iskoristiti sunčani vikend, a želite na kratko pobeći od gradske gužve, mi imamo predlog za vas.

ETNO  SELO BABINA REKA 

Ako krenete iz Beograda, za manje od dva sata vožnje možete stići u etno selo “Babina reka”. Ovo etno selo se nalazi u lazarevačkoj opštini, u selu Trbušnica, između Lazarevca (12km) i Aranđelovca (20km). Ovo prelepo mesto je okruženo brdima, planinama, potocima, rekama, šumama, a na samo 50m od objekta nalazi se jezero na kom možete pecati ili jednostavno šetati i uživati u čarima netaknute prirode. Pored jezera protiče i potok “Babina reka” po kome je ovaj kompleks i dobio ime.

Kompleks ima bogat sadržaj za decu, pa ako se odlučite da u Babinoj reci provedete porodični vikend, zasigurno im neće biti dosadno. U oviru Babine reke nalazi se teren za igru (mali fudbal, basket, tenis), sto za stoni tenis, igralište sa klackalicama, vrteškom, ljuljaškama.

U dugim šetnjama prelepom Šumadijom, daleko od gradske vreve uz cvrkut ptica i miris sveže trave, napunite baterije za predstojeću radnu nedelju. A kada ogladnite, možete uživati u čarima ukusne domaće kuhinje i tradicionalnih jela u restoranu koji se nalazi u okviru ovog kompleksa, a možete napraviti i divne fotografije na klupi “večne ljubavi”.

Ako iz nekog razloga niste raspoloženi za setnju, možete sedeti u bašti restorana i uživati u suncu i podjednako prelepom pogledu koji se proteže na živopisne predele ispred vas.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: