Australijski par koji živi životom bez granica

U današnjem svetu materijalizma gde smo sve više odvojeni od prirode i jedni od drugih, pokušavajući da zaradimo, izgradimo i potrošimo što više, jedan australijski bračni par je odlučio da svoj život preseli u kombi i krene u obilazak predivnih australijskih predela. Svima nam je poznat čuveni citat „Sreća je putovanje, a ne odredište“, a ovaj par živi upravo pod ovim sloganom. Oni dočekuju izlaske sunca pod otvorenim nebom, vreme provode okruženi kengurima u najlepšim pejzažima, kupaju se u okeanu, a večeraju na plaži uz vatru i zalaske sunca.

Elis Kuk i Domenik Palumbo već dve godine putuju širom Australije Skautom, kako su nazvali svoj kombi, i prenose svojim pratiocima na društvenim mrežama najlepše fotografije koje stvaraju živeći svoju avanturu. Dok iz svojih udobnih fotelja posmatramo ove fotografije verovatno ćemo im na trenutak pozavideti i poželeti da se nađemo na njihovom mestu, ali retki su oni koji bi zaista bili spremni da se upuste u ovakvu avanturu u kojoj se živi bez toaleta.

U vremenu sve manje međusobne tolerancije i razilaženja kod prvih neslaganja koja se javljaju u zajedničkom životu, Elis i Domenik nas oduševljavaju svojom ljubavlju koja prkosi skučenom prostoru kombija, a ostvaruje se u slobodi kojoj oboje teže. Njihov brak pravo je podsećanje koliko su ljubav i sloboda blisko povezani i da brak ne predstavlja ograničavanje slobode, već zajedničko ostvarivanje u njoj.

Bez skupih torbi, cipela, satova, velikih cvetnih buketa, hotela i večera, oni žive svoju ljubav i podsećaju nas šta je zapravo suština zajedništva i koliko svaki dan može biti romantičan. Za to im je dovoljan tepih koji iznesu pored svog kombija i sa kog posmatraju zvezdano nebo na koje smo u zagađenim i osvetljenim gradovima i zaboravili. Kada se tome doda flaša vina iz njihove vinarije koju su osnovali i koju promovišu na svojim putovanjima, jasno je koliko sreća može biti jednostavna i svima na dohvat ruke.

Uzbuđenje koje svakodnevno imaju jer ne znaju gde će se sledećeg jutra probuditi i sloboda da život žive prema sopstvenim pravilima povezuju ovaj par u životnoj avanturi iz koje bismo svi mogli ponešto da naučimo. Širina prostora, dodir prirode i sloboda kretanja i življenja daje nam mogućnost da svim čulima osetimo svet oko nas, da otvorimo um za nova saznanja, da cenimo svaki trenutak proveden na ovom čarobnom svetu, da naučimo više o sebi i drugima, da maštamo, sanjamo i ostvarujemo svoje snove i vratimo se pravim vrednostima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: