Radionice za školarce u Muzeju Iluzija

U toku je prolećni raspust, a ukoliko vam je loše vreme pokvarilo planove za vikend pred nama, donosimo vam predlog kako da obradujete svoje mališane.

Muzej Iluzija otvoren je prošle godine u Beogradu i od tada privlači Beograđane i njihove goste svih uzrasta da uživaju u avanturama i pametnoj igraonici u kojoj mogu da se igraju, takmiče i uče.

Tokom raspusta možete provesti vreme u Muzeju iluzija pokušavajući da na zanimljiv način razumete eksponate posmatrajući ih kroz prizmu nauke i na taj način zavirite u zagonetni svet iluzija, dok ćete doživljaj upotpuniti takmičenjem u rešavanju logičkih igara.

Od 3. do 5. maja u muzeju se organizuju radionice “Mozgajmo zajedno“ za decu školskog uzrasta u dva različita paketa:

  • obilazak muzeja i mozgaonica – kviz znanja i
  • obilazak muzeja i mozgaonica – fizika.

Programi su u trajanju od dva sata i petnaest minuta. Mozgaonice se sastoje od obilaska muzeja uz stručno vođstvo i objašnjenja eksponata sa naučnog stanovišta, kviza znanja zasnovanog na iluzijama i predavanja na temu “Fizika u Muzeju iluzija“.

Sve radionice će uključivati i rešavanje logičko-didaktičkih igara koje razvijaju motoriku, koncentraciju, strpljenje i razmišljanje.

Zanimljivo je da u Muzeju Iluzija možete organizovati i proslavu rođendana za svoje mališane. Rođendani su osmišljeni tako da se poigravaju sa čulima najmlađih posetilaca uz razvijanje moždanih vijuga.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: