Za 2021. izabrane su boje koje nam donose optimizam i sigurnost

Krajem svake godine, Panton bira boju koja će obeležiti godinu pred nama, a za 2021. izabrane su čak dve boje – ultimativna siva i osvetljavajuća žuta. Ovo je tek drugi put da je Panton izabrao dve boje, dok se prethodni put to dogodilo prilikom izbora boja za 2016. godinu.

Boja godine pažljivo se bira proučavanjem raznih sfera života, od pop kulture, mode, dizajna i brojnih drugih, ali i pod uticajem dešavanja koja pogađaju celu planetu, kao što je aktuelna pandemija. Nakon turbulentne 2020. godine, svima su nam više nego ikada potrebni optimizam i sigurnost koju upravo simbolizuje izabrana kombinacija boja.

Dok nijansa sive “Ultimate Gray” ima umirujući efekat i donosi sigurnost, stabilnost i izdržljivost, podseća na betonske temelje i mirne šljunkovite plaže, intenzivna “Illuminating” žuta priziva Sunce, dobro raspoloženje, optimizam i pozitivnu energiju, a u paru one nose poruku snage i nade koja istrajava i uzdiže, jer upravo su jedinstvo i solidarnost ono što će nam biti potrebno u 2021.

“Ove dve potpuno drugačije boje pokazuju kako se različiti elementi mogu spojiti da prenesu poruku nade i optimizma. To je kombinacija koja nam može pomoći da se vratimo u život posle svega i ponovo počnemo da radimo, gradimo i inoviramo, kao i da osećamo da će stvari biti svetlije jer je to esencija ljudskog duha .” – poručuju iz Pantona.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: