Otkrijte Beograd tragom velikih srpskih pisaca

Program obilaska Beograda tragom izabranih srpskih pisaca u kojem otkrivamo priču o njima i duhu vremena u kom su živeli i stvarali ranije je izvođen pod nazivom „Književni vodič kroz Beograd“, a sada nosi naziv „Otkrivanje Beograda”. Šetnje vode stazama pored njihovih kuća, škola, kafana, uredništva listova kojih više nema osim u sećanjima, knjigama i ponekoj fotografiji.

U ovogodišnjem programu obilaze se staze Sime Matavulja, Vaska Pope i Radoja Domanovića. Tokom dvočasovne šetnje čućete kako se njihov život odvijao u Beogradu, a kako je prestonica ostala zabeležena u njihovim delima. Program je besplatan i ima za cilj popularizaciju dela ovih pisca i da se učesnici šetnji podstaknu na ponovno čitanje njihovih dela, kao i da im se otkriju novi pogledi na naš grad. 

„Otkrivanje Beograda Sime Matavulja“ počinje sutra, 25. septembra u 17 časova, a okupljanje će biti na Andrićevom Vencu kod spomenika Ivi Andriću. „Otkivanje Beograda Radoja Domanovića” biće 28. septembra sa početkom u 17 časova, a okupljanje je kod fontane između dvorova u ulici Kralja Milana i „Otkivanje Beograda Vaska Pope“ će biti 2. oktobra u 17 časova, a okupljanje je na Studentskom trgu 1, kod Kapetan Mišinog zdanja.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: