5 aktuelnih trendova u uređenju enterijera

Dom je mesto u kome treba da se osećamo najprijatnije i uživamo u vremenu koje provodimo sa porodicom. U jesenjim i zimskim mesecima pred nama, druženje sa prijateljima ćemo preseliti u svoje dnevne sobe, a izlaske neretko zameniti večerima uz omiljene filmove, serije ili knjige.

Kako bismo uživali u svom domu, važno je da on bude uređen u skladu sa našim senzibilitetom. Ipak, i kada je enterijer u pitanju, trendovi se iz godine u godinu menjaju, a nekada nam upravo oni mogu poslužiti kao inspiracija da promenimo nameštaj ili detalje u stanu. Svaka promena je dobrodošla i učiniće da svoj životni prostor oplemenimo i zavolimo još više.

Zbog toga smo istražili aktuelne trendove koje vam donosimo u nastavku.

Maksimalizam

Nakon godina vladavine skandinavskog minimalizma, bele boje, svedenosti, jednostavnog nameštaja i uređenja doma bez suvišnih detalja, čini se da smo se zasitili ovakvih enterijera. U modu se vraćaju boje, različiti oblici nameštaja, mnogobrojne sitnice i detalji koji oplemenjuju prostor, suveniri sa putovanja i svi komadi koji za nas imaju značajne uspomene.

Prirodni materijali

Prirodni materijali u dizajnu uvek su na ceni. Ništa neće oplemeniti prostor kao komadi od drveta, ali osim drveta, u trendu je i kamen. Poslednjih godina u uređenju enterijera sve je popularniji mermer koji se može naći u kuhinji, kupatilu ili kao zid u dnevnoj sobi.

Boho stil

Istovremeno sa zasićenjem minimalizmom, boho stil se ponovo vratio u modu. Kombinovanje boja, oblika i materijala, mnoštvo umetničkih predmeta i prirodnih biljaka oplemeniće prostor i dati mu toplinu. Ne bojte se da spajate različite komade nameštaja, da zidove oplemenite slikama i birate šarene tepihe.

Multifunkcionalnost prostora

Jedan od najvećih problema sa kojima se susrećemo kada je naš životni prostor u pitanju je njegova ograničenost. Čini nam se da nam uvek fali još jedna soba ili nekoliko kvadrata u postojećim kako bismo ostvarili sve svoje potrebe i zamisli. Međutim, današnji dizajn enterijera vodi se praktičnošću i osmišljavanju komada nameštaja koji će prostor učiniti multifunkcionalnim, tako da se i najmanji stanovi lako mogu transformisati prema potrebama. Klizeća vrata, kreveti na točkovima, radni stolovi i sofe na rasklapanje idealni su komadi koji će svaki prostor učiniti funkcionalnim.

Održivi razvoj u enterijeru

O brizi za planetu moramo misliti svakoga dana, pa tako i kada je uređnje životnog prostora u pitanju. Korišćenjem recikliranih materijala i upotrebom različitih biljaka u uređenju prostora daćete svoj doprinos ekologiji.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: