Jubilarna manifestacija “Radost Evrope 2019” – Put u središte sreće

Jubilarna 50. manifestacija “Radost Evrope” održaće se u Beogradu od 2. do 5. oktobra, pod sloganom “Put u središte sreće”.

Manifestacija počinje u sredu karnevalom u centru grada – svečanim defileom kostimiranih učesnika manifestacije iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Jermenije, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rusije, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine. Specijalni gosti sa drugog kontinenta biće deca iz Kine.

Okupljanje učesnika karnevala počinje u 12.30 časova na Trgu republike, gde će nastupiti hor od 300 dece iz šest beogradskih osnovnih škola, okupljenih u projektu “Beograd peva”.

Svečani defile učesnika predvodiće Vojni orkestar iz Niša pod dirigentskom palicom majora Dejana Đorđevića, mažoretkinje iz Pančeva, Kovina i Tivta, kao i Duvački orkestar MŠ “Josif Marinković” iz Zrenjanina.

Karnevalska povorka krenuće u 13 časova Knez Mihailovom ulicom, u kojoj će biti postavljeni muzički punktovi – Hor iz Francuske (dirigent Nina Pal Marković) i Hor Kulturnog centra Zrenjanin (dirigent Senka Milisavljević) ispred Francuskog kulturnog centra; Dečja filharmonija (dirigent Vera Ilić) i Baletski studio DKCB ispred SANU i Galerije ULUPUS i Dečji orkestar OŠ “Miloje Vasić” (dirigent Ognjen Marković) ispred Fakulteta likovnih umetnosti.

Svečano otvaranje počinje u 13.30 na terenima KK “Partizan” na Kalemegdanu. U programu, koji vode Leontina Vukomanović i Strahinja Radovanović, učestvuju karatistkinje kluba Nipon Tanje Petrović, koje će izvoditi kate uz himnu manifestacije, deca iz Švedske sa cirkuskom tačkom i Hor Dečjeg kulturnog centra koji će otpevati pesmu “Deca Evrope”.

Pored muzičko-scenskih programa, od prvog dana manifestacije mališani će moći da posete izložbu nagrađenih radova 21. Međunarodnog likovnog konkursa “Radost Evrope” u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8).

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: