Svilena marama je detalj koji morate imati ove jeseni

Pred kraj svakog leta naše omiljene prodavnice počinju da se pune jesenjim komadima i počinjemo da planiramo svoje kombinacije za hladnije dane koji nam predstoje. Nekada nije lako u mnoštvu krojeva, boja i materijala izabrati ono što će istovremeno biti praktično da zadovolji naše potrebe i biti u trendu. Zbog toga je uvek dobar izbor svoj stil upotpuniti detaljima. Bezvremenski modni detalj koji će nadograditi svaku vašu kombinaciju je svilena marama. Ovaj istovremeno modni klasik, ali i moderan detalj, učiniti da se osećate kao da ste zalutale na set nekog starog holivudskog filma. Nošenje svilenih marama odražava eleganciju, uživanje u luksuzu i  prefinjenom stilu.

Još je u starom Egiptu marama smatrana statusnim simbolom, a u 19. veku nastao je francuski brend Hermes i sa njim svilene marame sa različitim geometrijskim motivima. Do sredine 20. veka postale su nezaobilazan modni detalj obavezan u svim odevnim kombinacijama. Volele su ih i Grejs Keli, Odri Hepbern i Brižit Bardo. Grejs Keli je i slomljenu ruku fiksirala Hermes maramom. A Odri Hepbern jednom je izjavila:

„U potpunosti se osećam kao žena, tj. kao lepa žena samo kada nosim svilenu maramu.“

Jedan od razloga zbog kojih se uvek vraćamo ovom modnom klasiku je mogućnost kombinovanja. Mogu se nositi vezane oko vrata, kao turban na glavi, njome možete vezati kosu, možete je nositi oko zgloba, vezanu za ručku vaše omiljene torbe ili čak kao pojas. Kristijan Dior rekao je:

„Marama je za ženu isto kao kravata za muškarca, a način na koji je vežete izražava vašu ličnost.“

.

Kako biste ove jeseni dodale u svoju svakodnevicu malo glamura, ne morate putovati do najbliže Hermes prodavnice i plaćati vrtoglave cifre za marame. Nuelis je srpski brend koji izrađuje kvalitetne svilene marame predivnih dezena i prodaje ih ženama širom sveta koje cene jedinstven stil i originalnost. Brend je nastao 2016. godine inspirisan renesansnom Italijom, velikim slikarom Sandrom Botičelijem i njegovom i večnom muzom Simonetom Vespuči. Iza svake njihove marama krije se legenda prepuna emocija koje su oni verno preneli na svoje svileno platno.

Објава коју дели Nuelis (@nuelisofficial) дана

U nastavku vam donosimo ideje kako možete kombinovati svoju omiljenu maramu.

 

Објава коју дели Nuelis (@nuelisofficial) дана

 

Објава коју дели Nuelis (@nuelisofficial) дана

 

Објава коју дели Nuelis (@nuelisofficial) дана

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: