Šešir – najelegantniji jesenji modni dodatak

Jesen je, kao što često ističemo, veoma inspirativna kada je u pitanju moda i kombinovanje različitih odevnih komada, ali i modnih dodataka. Zanimljive kape i šalovi upotpuniće autfite i istaći vaš stil. A svakako najelegatniji među njima je klasičan šešir koji nikada ne izlazi iz mode.

Istorija šešira veoma je duga. Prvi šeširi štitili su od sunca i bili napravljeni od slame. Vremenom, počeli su da se prave od različitih materijala i da se nose ne samo u letnjim mesecima, već i u jesenjim i zimskim i da štite od hladnoće i vetra. Osim praktične uloge, šešir je vremenom postao i pokazatelj društvenog položaja. Posebno kod muškaraca, šeširi su bili obeležja određenih zanimanja i činova. A do danas su ostali obavezni detalj kada se radi o kraljevskim porodicama i njihovim ženskim članovima koji ih obavezno nose na svečanostima.

Menjali su oblike i materijale. U Milanu su ih prve modistkinje pravile u 16. veku, a prva Srpkinja koja je završila Akademiju mode u Parizu, Ana Petrović, otvorila je 1921. salon šešira u Beogradu. Beograđanke su između dva svetska rata svake sezone kupovale od tri do osam šešira u mnogobrojnim salonima u gradu. A Koko Šanel svoju karijeru započela je dizajnirajući upravo šešire.

Šeširi su do danas ostali odlika svakodnevnog glamura. Ovaj modni detalj ima moć da začini svaku odevnu kombinaciju. U ponudi su šeširi različitih materijala, oblika i boja. Na vama je da izaberete onaj koji najviše odgovara vašem obliku lica, stilu i bojama iz vašeg ormana. U tmurnim danima, biće kruna vašeg autfita i učiniće da se osećate moćnije i glamuroznije u svakodnevnim situacijama. U nastavku potražite inspiraciju kako da ponesete šešir ove sezone.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: