Poznate tate ovog vikenda čitaju bajke

Ovog vikenda, 23. i 24. novembra, održaće se akcija “Čitaj mi tata“ koja ima za cilj da promoviše značaj čitanja, posebno ulogu tata u čitanju deci od najranijeg uzrasta.

U jednoj od najlepših zgrada Beograda u Geozavodu (Karađorđeva 48) od  12 časova poznate tate, ambasadori čitanja, čitaće deci najlepše knjige domaćih autora, a deca će moći da uživaju u radionici aktivnog slušanja i pamćenja, ilustruju korice i najlepše priče i dobiju knjige na poklon.

U subotu od 12 časova najlepše bajke deci čitaće muzičar i kompozitor  Željko Vasić i glumac i TV voditelj Stefan Buzurović, a u nedelju od 12 časova najlepše bajke deci čitaće glumac Bane Tomašević i teniser Ilija Bozoljac. Ulaz je slobodan.

Pedagozi podsećaju na izuzetan značaj čitanja deci. Metoda glasnog čitanja je jako važna za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspeh u školi, kao i za opšti uspeh u sticanju znanja. Savetuje se da se sa čitanjem krene već od prvih dana detetovog života po 15 minuta svakoga dana. Iako vas u ovom uzrastu beba ne može razumeti, ona će od najranijeg detinjstva povezivati knjige sa prijatnim osećanjem, slušati zvukove, rime i reči i razvijati svoja čula.

Kod starije dece, čitanje podstiče maštu o mestima, osobama i situacijama koje nisu doživeli, razvija kreativnost i osećanja. Kroz knjige se proširuje rečnik i opšte obrazovanje, a najbolji način da roditelji deci prenesu ljubav prema književnosti, ali i razviju blizak odnos sa svojom decom, je upravo taj da im čitaju. Zbog toga posetite ovu akciju i ne zaboravite da otkrivate deci najlepše priče među šarenim koricama.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: