Pretvorite svoj dom u prazničnu bajku

Decembar je mesec iščekivanja, uzbuđenja, dekorisanja, biranja i pakovanja poklona, božićnih melodija, lampica, ukusnih poslastica i uživanja u pretprazničnoj atmosferi. Ukoliko maštate o tome da svoj dom pretvorite u novogodišnju bajku, potrebna vam je jelka, mnoštvo ukrasa i detalja. A ako vam nedostaje inspiracija kako da uredite svoj prostor u prazničnom duhu, mi vam predstavljamo aktuelne trendove i donosimo ideje kako da ovo sprovedete u delo.

Ove godine koriste se pastelne boje u novogodišnjoj dekoraciji, posebno nežno roze i mint. Međutim, tradicionalna crvena nikada ne izlazi iz mode i čini nam se da nijedna boja kao ona ne odaje utisak topline i prazničnog duha. Ipak, neekonomično je svake godine kupovati nove ukrase, pa možete izabrati da vam u ovim bojama budu samo detalji, dok ćete jelku okititi svojim starim ukrasima, ali uvek dodajte neki novi koji će vas razveseliti kada pogledate u svoje čarobno drvce. Posebno su popularni personalizovani ukrasi sa imenima ukućana koje možete naći u različitim materijalima kako bi bili u skladu sa ostalom dekoracijom.

Kako biste uneli Božić u svoj dom, možete koristiti različite ukrasne detalje poput dekorativnih jastučića, figura u obliku Deda Mraza i irvasa koje možete naći u ponudi. Ove godine posebno su popularne figure Krcka Oraščića koje su svoje mesto našle na jelkama, u venčićima i ikebanama.

Osim dnevne sobe, u kojoj provodimo najviše vremena i na koju posebno obraćamo pažnju, i drugi delovi stana takođe mogu biti deo vaše praznične čarolije.

Izaberite posteljinu sa zimskim motivima i sigurni smo da ćete slatko spavati u njoj. Ne morate čekati novogodišnju noć kako biste svoj trpezarijski sto dekorisali u prazničnom stilu, već u ovoj atmosferi možete uživati u predstojećim danima i nedeljama. Zamenite svoj stolnjak onim sa prazničnim motivima, ukrasite sto svećnjakom ili aranžmanom koji možete sami napraviti od preostalih ukrasa, šišarki, grančica, sveća i drugih zimskih detalja i ne zaboravite na ukrasne salvete. Ukrasite zidove, police i ostatak prostora lampicama koje će stvoriti romantičnu atmosferu. Ne zaboravite da na ulazna vrata stavite novogodišnji venčić i tako označite da već tu počinje vaša praznična idila.

Za potpun ugođaj upalite mirišljave sveće, pustite praznične pesme i uživajte u toplini svog doma zajedno sa onima koje najviše volite.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: