Počinje Belgrade Fashion Week

Od 14. do 20. aprila Beograd postaje modna prestonica regiona. U okviru beogradske nedelje mode održaće se veliki broj modnih revija samostalnih dizajnera, brendova i vodećih modnih kuća, bogat edukativni program, kao i izložbe aksesoara i umetničkih fotografija. 

Revijom poznatog dizajnera Igora Todorovića koji će predstaviti najnoviju kolekciju “KARLNEVAL” svečano će biti otvoren 45. Belgrade Fashion Week. Tokom drugog dana, beogradska publika moći će da učestvuje u diskusijama i panelima o održivosti mode i tendencijama savremene modne industrije.

U BelExpo Centru autorske kolekcije prikazaće i značajna kreatorka imena, poput Boška Jakovljevića za Martini Vesto i Faktory, Ane Ljubinković, Budislave Keković, Jasmine Vujović, Aleksandre Lalić, Svetlane Jaćović, Sonje Jocić i mnogih drugih.

Tradicionalna izložba modnih detalja okupiće brojne poznate dizajnere i brendove, a biće održana u foajeu Belexpo centra ispred centralnog prostora u kom će se odigrati najveći broj modnih revija. 

Nemanja Đorđević, pobednik BFW Instashot konkursa sa prethodnog Fashion Week-a imaće izložbu svojih modnih fotografija, u atraktivnom prostoru BFW Choice koji se nalazi u Rajićeva Shopping Centru.

Beogradska nedelja mode nastavlja da podržava razvoj mladih talenata i to ne samo modnih dizajnera, nego i mladih umetnika koji se bave fotografijom kroz konkurs BFW Instashot i na taj način pruža priliku neafirmisanim, mladim fotografima da njihov rad vide predstavnici vodećih modnih i lifestyle magazina i portala.

Kao društveno odgovorni projekat, biće nastavljena edukativna akcija “Jači od straha” sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o brobi protiv kancera.

U okviru beogradske nedelje mode biće održana i jedinstvena revija posvećena Mileni Dravić – najvećoj ženskoj glumačkoj zvezdi na ovim prostorima i svojevrsnoj ikoni stila. Revija je zamišljena kao upečatljivi tribute Mileni – bilo kroz brojne uloge koje je tumačila, značaj koji je imala za razvoj regionalne kulture ili kao uzoru ženske emancipacije.

Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski je izradilo dvadesetak najpoznatijih srpskih dizajnera, kostimografa i stilista među kojima su: Aleksandra Lalić, Ashok Murty, Atelier Igor Todorović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Budislava Keković, GetUp Jasmina Vujović, Daniela Glišić, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Ines Atelier, Jasmina Sanader, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Tijana Žunić i Zora Mojsilović, a kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosiće manekeni, glumice i VIP ličnosti. 

Želja organizatora je da se i nove generacije upoznaju sa brojnim vrednostima glumice koja se nenametljivo izborila za dostojanstveni položaj žena u našem društvu i da u Mileni pronađu svoj uzor.


Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: