Napravite prirodni stik protiv znojenja

Neretko slušamo i čitamo koliko su kozmetički proizvodi štetni po naše zdravlje, koliko su zapravo ozbiljne cifre kilograma otrova koje prosečna žena u toku svog života putem kozmetike i šminke unese u organizam. Sve češće ljudi apeluju da se okrenemo prirodi i svemu što dolazi iz nje, da jedemo organsku hranu ukoliko je to moguće i umesto za kompjuterima što više vremena provodimo u prirodi, kako bismo poboljšali kvalitet svog života.

S obzirom da se zdravlje čuva dok ga imamo i da je bolje sprečiti nego lečiti, danas smo vam pripremili recept za stik od prirodnih sastojaka koji možete veoma lako i jednostavno napraviti u svojoj kuhinji. Najbitnije je što se nećete opterećivati hemijskim sastojcima sa etiketa dezodoransa i stikova i bićete potpuno sigurni šta koristite.

Potrebno:

10 grama pčelinjeg voska, 40 grama kokosovog ulja, 40 grama sode bikarbone (može obična, ali je preporučljivije da upotrebite sodu bikarbonu bez aluminijuma, koja se koristi za neutralisanje neprijatnih mirisa, kao i za blagu dezinfekciju), 20 grama gustina (koji se koristi da bi upio tečnost, kao što bi to antiperspirant uradio).

Priprema:

Iseckajte pčelinji vosak i stavite u posudu na šporet da se otopi, potom dodajte kokosovo ulje, sodu bikarbonu i na kraju gustin. Sve sastojke mešajte i otapajte na šporetu. Smesa je gotova kada se kompaktno sjedini.

Potom smesu sipajte u kalupe, a zatim kalupe stavite u frižider da se smesa skroz stegne.

Sačuvajte stare ambalaže od potrošenih stikova, jer u njih možete staviti svoj prirodni stik. Možete koristiti i bilo koju drugu vrstu kalupa u zavisnosti kakve oblike želite da napravite.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: