Kraj oktobra obeležiće 44. Beogradska nedelja mode

Jesenje izdanje 44. Beogradske nedelje mode održaće se u periodu od 26. oktobra do 2. novembra u Belexpocentru. Očekuju nas atraktivne prezentacije domaćih i inostranih modnih dizajnera, poznatih modnih kuća i internacionalnih brendova, bogat modni i umetnički program.

Ova manifestacija će svečano biti otvorena revijom srpskih modnih brendova – IVKO Women, AMC – Afrodita Mode Collection, Exterra i Maruška , okupljenih oko Klaster FACTS-a. Ovo je prva zajednička revija članova Klastera modne i odevne industrije Srbije. Važno je istaći činjenicu da je Srbija jedina zemlja regiona u kojoj tekstilna industrija ne samo da je opstala nego je na putu da ponovo postane značajna privredna grana. Beogradska nedelja mode ovom revijom podržava revitalizaciju modne industrije Srbije.

U fokusu i ove Beogradske nedelje mode je promocija drugačijih kultura. Ovoga puta predstaviće nam se umetnici iz Koreje kroz reviju brenda Starsica, izložbu “Get closer” i projekciju filma “The Royal Tailor”.

Svoje autorske kolekcije prikazaće brojni dizajneri, među kojima su Igor Todorović, Boško Jakovljević za Martini Vesto i Faktory, Aleksandra Lalić, Ana Ljubinković, Svetlana Jaćović, Sonja Jocić, Jovana Marinkovioć i mnogi drugi.

Podrška najmlađim autorima izražena je kroz “Noizz Fashion Award” u okviru projekta “Fashion Incubator”, a zatim i kroz revije studenata i diplomaca Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia del Lusso i Metropolitan univerziteta, koji često iznedre neke nove dizajnerske zvezde.

U pratećem programu, “Milica” magazin organizuje panel „Ko nam pravi odeću“, 1. novembra u 19 časova u Dorćol placu, na kojoj će učesnici razgovarati na temu održivosti modne industrije i našim pojedinačnim odgovornostima kao potrošača.

Nenad Karlić, pobednik “BFW Inastashot” konkursa sa prethodnog Fashion Week-a imaće izložbu svojih modnih fotografija, u atraktivnom prostoru BFW Choice koji se nalazi u Rajićeva Shopping centru na 2. spratu gde će svakodnevno biti izložena domaća autorska moda na prodajnoj izložbi .

Na samom kraju 44. Beogradske nedelje mode publiku očekuje jedinstveni umetnički program poznate domaće kreatorke Aleksandre Lalić.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: