5 koraka do savršeno uređenog garderobera

Da li i vi često imate problem jer ne možete da se snađete u sopstvenom garderoberu? Da li imate osećaj da će vam se ceo orman sručiti na glavu i da će vas zatrpati gomila nepotrebnih stvari? Ako ste u takvoj situaciji pravo je vreme da se bacite na uređenje.

Bez obzira da li je vaš garderober mali ili veliki, da li ima dovoljan broj polica, da li je sve raspoređeno onako kako biste vi hteli, zaista možete da ga uredite da izgleda poput onih koje neretko viđamo kod trendseterki i svetskih zvezda. Pre svega treba da bude uređen onako kako biste se sami najbolje snašli. Svaka stvar treba da ima svoje mesto i da bude sve spremno, pregledno i uredno kako biste se veoma brzo sredili. Iako vam to zvuči nezamislivo, da moguće je, zato sledite sledećih 5 koraka koje smo za vas pripremili.

Prvi korak:

Potpuno isprazniti garderober i na stranu odvojite stvari koje niste duže od jedne godine nosili. Vrlo verovatno da ih i nećete nositi. Poklonite ih nekom koga će obradovati. One stvari koje ste zadržali operite i ispeglajte. Organizujete odeću u zavisnosti od doba godine. Istaknite u prvi plan sezonsku garderobu, dok onu koju ne koristite spakujte u kese ili kutije kako vam ne bi pravila gužvu.

Drugi korak:

Sortirajte stvari prema tipu kom pripadaju, odnosno sve majice stavite na jednu policu, džempere tamo gde su džemperi, jakne sa jaknama i tako baš svaku stvar koju imate. Ako ste raspoloženi možete stvari slagati i po bojama jer će umnogome biti preglednije.


Treći korak:

Neka vaše vešalice budu iste, jer će sve izgledati dosta urednije, a da biste dali dozu glamura vašem garderoberu kupite moderne vešalice koje će učiniti da i vaš orman bude poput onih koje viđate po časopisima i društvenim mrežama. Stvari koje se gužvaju držite na vešalicama, a takođe birajte da u prvi plan istaknete sezonsku garderobu.

Četvrti korak:

Dodatni adekvatni organizeri u ormanu svakako će dobro doći, a osim što ćete uštedeti na samom prostoru, vizuelno će svakako izgledati lepše i preglednije. Ako ste ljubitelji torbi potrudite se da ih složite tako da u svakom trenutku imate pregled na svaku od njih. Nakit i ostale aksesoare odvojite u posebne kutije ili na  stalke, a ako vam mogućnosti dozvoljavaju složite i cipele u blizini torbi, radi lakšeg pravljenja odevnih kombinacija.

Peti korak:

Ako vam je ostalo mesta, dekorišite orman nekom modernom vazom sa cvecem, ukrasnom kutijom ili nekim ramom sa motivacionom porukom.

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: