Zdrava domaća čokolada – zadovoljstvo kom nećete odoleti

Ljubitelji čokolade i čokoladnih proizvoda znaju koliko je teško odoleti ovom slatkom zadovoljstvu. Neretko čujemo da se čokolada spominje kao nezdrava poslastica prepuna šećera koja ima različite štetne efekte po našu kožu i kilograme. Prema novim istraživanjima naučnici su zaključili da je čokolada korisna za naše zdravlje i da nam pruža mnoge benefite.

Zbog toga je veoma važno da birate čokolade koje u sebi sadrže kvalitetne sastojke, a ukoliko niste sigurni u njihov sastav najbolje je da ih sami pravite.

Za ukusnu zdravu čokoladu su vam potrebne tri osnovne namirnice kakao, kokosovo ulje i med, a količine koje koristite su proizvoljne i zavise isključivo od vašeg ukusa. Ono što je važno jeste da kokosovo ulje rastopite na sobnoj temperaturi i da smesa koju napravite bude tečna kako biste mogli da je razlijete u kalupe različitih formi. Kada smesu razlijete u nju možete dodavati seckane bademe, lešnike, pistaće, kandirano voće ili bilo koju drugu namirnicu po svom ukusu. Nakon toga kalupe stavite u frižider i sačekajte dok se ne stegnu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: