Uradite savršen manikir kod kuće

Jedna od prvih stvari koju primetimo prilikom upoznavanja sa nekom osobom su njene ruke. Negovane ruke podrazumevaju negovane i uredne nokte i veome su važne za celokupnu sliku koju ostavljamo. Šake su jedan od najizloženijih delova tela, pa su tako osim pogledima, izložene i mnogobrojnim štetnim uticajima, poput hladnoće, vetra i različitih hemijskih sredstava koja koristimo za održavanje domaćinstva. Zbog toga često mogu da budu suve i ispucale, a ovo se odražava i na nokte i zanoktice.

Manikir ne bi smeo da predstavlja luksuz, već deo lične higijene. Ipak, redovan odlazak na tretmane predstavlja udar na naše džepove, zbog čega ne možemo svi da ih priuštimo, ali to nije ni potrebno. Uz izuzetno mala ulaganja i malo vremena i u kućnim uslovima možete uraditi savršen manikir. U nastavku vam donosimo savete uz pomoć kojih će vaši nokti izgledati kao da ste upravo izašli iz salona.

Skraćivanje i oblikovanje noktiju: Na početku je potrebno da nokte očistite od prethodnog laka za nokte. Za uklanjanje laka koristite uljana sredstva bez acetona. Makazama ili grickalicom skratite nokte na željenu dužinu i oblikujte ih turpijom. Pravilno je nokte turpijati samo u jednom smeru. Nikako nemojte turpiju koristiti tako što ćete je povlačiti napred-nazad. Na ovaj način oštećujete nokte.

Sređivanje zanoktica: Nakon toga, najbolje je da potopite šake na nekoliko minuta u blagu kupku sa mlakom vodom kako biste omekšale zanoktice. Nakon potapanja noktiju, blago ih prosušite peškirom. Uzmite drveni štap i sa njim nežno gurnite zanoktice ka koži prstiju. Ukoliko je neophodno, koristite i grickalicu za zanoktice, kako biste ih odstranili.

Poliranje i lakiranje noktiju: Posebnom nežnom turpijom ispolirajte nokte kako biste im dali sjaj. Poliranje doprinosi i da vam lak na noktima duže potraje. Na kraju ostaje da nalakirate nokte. Prvo je potrebno naneti bazni lak, zatim dva sloja željenog laka za nokte i na kraju stavite završni sloj koji se brzo suši i štiti lak. Budite strpljive i sačekajte da se svaki sloj dobro osuši, kako biste naneli sledeći.

Nega: Poslednja, ali i najvažnija stvar kada je manikir u pitanju je nega noktiju i kože ruku. Obavezno nanesite ulje na zanoktice, pogotovo ako ste ih skraćivale jer tada mogu postati još suvlje, kao i hidrantnu kremu za negu ruku. Ovaj postupak bi trebalo da ponavljate svakog dana, a najbolje je da kremu i ulje nanosite uveče pre spavanja. Ukoliko imate problema sa suvom kožom ruku i zanokticama, možete naneti kokosovo ulje na ruke, zatim staviti plastične rukavice i ostaviti tako da odstoji kad god imate vremena.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: