Starinski lek za snižavanje visoke temperature

Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine mnogima od nas donele su respiratorne infekcije, prehladu i grip, a kašalj i povišena telesna temperatura kao njihovi verni pratioci čine da se osećamo malaksalo, nemoćno i tromo.

Čini se da mnogi od nas najčešće posežu za lekovima baš onda kada temperatura raste, ali se usled velikog broja farmaceutskih proizvoda često nalazimo u nedoumici koji proizvod je najdelotvorniji.

Kako se ne biste brinuli i pitali koji je lek najbolji, u kojoj dozi i koliko često da ga koristite, sigurnije je da se osvrnete na narodnu medicinu i proverene recepte naših baka. Zbog toga vam u nastavku donosimo recept od samo dva sastojka koji će vam efikasno skinuti povišenu temperaturu.

Recept: Otprilike pomešajte kukuruzno brašno i sok od paradajza, a zatim mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu koju ćete naneti na stopala. Smesa ne sme biti previše retka jer će vam biti nezgodno da je zadržite na stopalima. Potom umotajte stopala u kesu ili stariju krpu, a nakon toga obujte čarape i ostavite sadržaj da deluje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: