Savet kako da sastavite polomljene senke i rumenila

Poznato je da žene mogu da rade više stvari istovremeno. Često se šminkamo, pijemo kafu, čitamo novine i sve postižemo, ali ponekad se dogodi da zbog velike žurbe usput nešto i polomimo. Sve je dobro dok to nije šminka. Zamislite scenu kako vaš nenseser pada i kako vam se lomi najnovija paleta senki koju samo što ste kupile. To je onaj momenat kada vam srce zastane u trenu, morate priznati.

Posebno nam takva situacija teško pada kada smo mnogo novca izdvojile za kupovinu ovog komada šminke, ali to nije razlog da očajavamo jer veoma jednostavno možemo ponovo da ga vratimo u “život” uz pomoć saveta koji je šminkerka Jelena Mandić podelila sa nama.

Postupak:

Polomljenu senku prebacite u novu dezifinkovanu posudu, zatim dobro isitnite napuklu senku i dodajite kap po kap 97% alkohola dok se ne napravi kompaktna homogena smesa. Budite veoma pažljive da ne preterate sa alkoholom. Potom prebacite smesu u orginalnu kutiju i predmetom koji po obimu odgovara obliku senke lagano pritiskajte senku. Prethodno obavezno senku prekrijte ubrusom koji će kupiti višak alkohola dok ste vi u procesu “tapkanja”. Kada završite, ostavite senku da odstoji jedan dan kako bi sav alkohol ispario.

Ovaj postupak možete ponoviti sa polomljenim rumenilima, kamenim puderima i svim komadima šminke ovakve teksture, pod uslovom da nisu sve boje potpuno smrskane i izmešane.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: